Субота, 18.05.2024, 15:35 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Травень » 31 » Передмова
10:05
Передмова
рівнеобл

Передмова



У період становлення української державності гостро постає проблема патріотичного виховання особистості, адже патріотизм складає найважливішу ціннісну основу будь-якого суспільства і виступає не лише чинником інтеграції української нації, а й суттєвим внутрішнім мотивом для саморозвитку і розкриття всіх потенціальних можливостей кожного громадянина України в тому числі, і студентів, майбутніх спеціалістів, в духовній, економічній і соціальній сферах життя нашого суспільства.


Завданням інтерактивного проекту «Моя маленька Батьківщина» на двох етапах (перший – 2011-2012 рр., другий – 2012-2013 рр.) є:

·         Усвідомлення значення та ролі землеустрою сільських територій та населених пунктів у контексті досліджень історії виникнення поселень, ґрунтового покриву та природно-кліматичних умов, еколого-ландшафтної організації території;

·         Пропагування історичних, архітектурних та культурних пам’яток, відкриття туристичних маршрутів по рідному краю:

·         Аналіз сучасного стану та характеристик сільських територій та населених пунктів;

·         Розробка стратегії збалансованого розвитку у світлі Концепції державної цільової програми сталого розвитку сільських територій на період до 2020 року.

Місія майбутнього спеціаліста-землевпорядника та патріота – зробити сучасні села європейського типу, але з українським колоритом, з розвинутою інфраструктурою, із збереженням територіальної цілісності, створенням робочих місць, з високими духовними та моральними цінностями та заповідями.

Метою інтерактивного проекту є:

o   Сформувати у студентів уміння застосовувати знання із спецдисциплін та між предметні зв’язки для проведення науково-дослідної роботи;

o   Стимулювати самовдосконалення студентів;

o   Навчити креативності студентів, а саме:

·         Сформулювати мету, можливо у вигляді мрії;

·         Знайти однодумців і надихнути їх;

·         Шукати різні способи для реалізації своїх ідей;

·         Бути не такими як всі, мислити та творити оригінально;

·         Іти на ризик, не боятися помилок;

·         Залучатися підтримкою викладачів та керівників науково-дослідних робіт.

o   Формувати духовні цінності та національну свідомість:

·         Любов до українського народу, його історії, родини, гордості за минуле і сучасне;

·         Для майбутніх поколінь зберегти унікальну природу України;

·         Поліпшити екологічну ситуацію довкілля.

Керівниками науково-дослідних робіт студентів членів предметного гуртка «Моя маленька Батьківщина» є креативні викладачі, спеціалісти своєї справи, які всі свої знання, сили та любов передають майбутнім спеціалістам та безумовно, патріотам своєї «Малої» та «Великої» Батьківщини, а саме: Бусленко Г.М. – викладач-методист РДАК; Русіна Н.Г. – к.п.н., викладач-методист РДАК; Петрова О.М. – викладач вищої категорії РДАК; Кийко Н.М. – викладач першої категорії РДАК. Для викладачів, наукових керівників, досягнення студентів, їх відповідальність та вміння відстоювати власну точку зору, творче мислення та бажання займатися науково-дослідною роботою, найвищий рівень взаємозв’язку – викладач-студент.

В даному збірнику зібрані наукові статті викладачів та студентів II етапу інтерактивного проекту «Моя маленька Батьківщина».

Переглядів: 426 | Додав: Бус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: