Субота, 18.05.2024, 15:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Конкурс на найкращий СОК(бізнес план)
10:50
Конкурс на найкращий СОК(бізнес план)


Конкурс на найкращий бізнес-план

Будить рідне село

І зорю, і росу.

Я любов до землі

Все життя пронесу

А.Демиденко

У більшості сіл, як і у людей, є свої історії, біографії. Невеличкі села майже спорожніли, але для більшості людей вони як і раніше є маленькою Батьківщиною. «Я дякую долі за те, що мені пощастило народитися в цьому райському куточку землі, в цьому благословенному краї, за те, що куди б мене не закинула доля, душею я завжди прагну до рідного дому, до отчого порога, до найдорожчих людей. Біля будинку – різнокольорові квіти, на порозі усміхнена мама, у будинку затишно і тепло, і я не доросла людина з життєвим досвідом, а маленька дівчинка чи хлопчик, закохані в красу цього дивовижного краю». Так говорять про село ті, хто там народився, а доля з часом закинула до міста. Для того, щоб відродити, підтримати село, повернути молодь Міністр аграрної політики та продовольства України М.В. Присяжнюк зініціював проведення конкурсу на кращий бізнес план зі створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на селі серед студентів ВНЗ Міністерства агарної політики та продовольства України.

У залі апаратних нарад Мінагрополітики України 14 листопада відбулося нагородження переможців регіональних конкурсів серед студентів ВНЗ ІІІ-ІV р.а. на кращий бізнес план із створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на селі.

Мета конкурсу – підготовка бізнес-планів зі створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на селі, надання студентам практичних навичок з організації кооперативних формувань, залучення молоді до розвитку сільських територій та підвищення рівня доходів і зайнятості сільських жителів, активізації їх участі в реалізації стратегічної ініціативи "Рідне село". У конкурсі взяли участь самостійно або в складі групи 104 студенти, які розробили 80 бізнес-планів. Конкурсні комісії ВНЗ та всеукраїнська незалежна комісія високо оцінили якість отриманих робіт та відібрали 16 найкращих бізнес-планів. Це роботи:

 

1. Мацькової Сніжани – Вінницький національний аграрний університет.

2. Шевченко Ольги – Дніпропетровський державний аграрний університет.

3. Литвинчука Володимира – Житомирський національний агроекологічний університет.

4. Кургана Владислава – Таврійський державний агротехнологічний університет.

5. Цаль Богдани – Івано-Франківський коледж Львівського НАУ.

6. Бойко Наталії та Мандрегеля Євгена – Луганський національний аграрний університет.

7. Баумкетнер Ірини – Львівський національний аграрний університет.

8. Соболь Ольги – Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького.

9. Твардовської Віти – Миколаївський національний аграрний університет.

10.  Деде Тетяни – Одеський державний аграрний університет.

11.  Власенко Аліни – Полтавська державна аграрна академія.

12.  Пінчук Людмили – Рівненський державний аграрний коледж.

13.  Затули Юлії та Криштопи Анатолія – Сумський національний аграрний університет.

14. Коваленка Михайла – Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка.

15. Якимишиної Інни, Богуш Лілії, Горіховського Максима та Головатої Наталії – Подільський державний аграрно-технічний університет.

16.  Шпак Юлії – Уманський національний університет садівництва.

 

Для аналізу робіт та визначення переможців було сформовано незалежну комісію до складу якої ввійшли працівники ДУ «НМЦ «Агроосвіта», Молдаван Л.В., д.е.н., професор ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАНУ», Івченко В.Є. – заступник голови Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Гриценко М.П. – керівник напряму «Розвиток ринкової інфраструктури» проекту USAID АгроІнвест, Павлишинець В.М. – менеджер проектів Міжнародної благодійної організації «Добробут громад».

Поділитись враженнями від молодіжних проектів прийшли президент міжнародної благодійної організації «Добробут громад» – Терес Віктор Михайлович, заступник керівника проекту, керівник компоненту «Підтримка стабільного законодавчого середовища» USAID «Агроінвест» – Олександр Каліберда, голова профспілки працівників АПК – Сопєлкін І.С., які були основними рецензентами бізнес-планів.

Окремим рядком хотілося б відзначити студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Хоч конкурс був оголошений серед студентів ІІІ-ІV р.а., та студенти Івано-Франківського коледжу та Рівненського державного аграрного коледжу достойно представили свої навчальні заклади та регіони. Це свідчить про те, що більшість студентів володіють сучасними навичками планування діяльності нових форм господарювання, якими є кооперативи, а відповідно, можуть очолити рух з їх розвитку в країні.

Вітаємо переможців і бажаємо всім конкурсантам не зупинятись на досягнутому, а впевнено йти до поставленої мети, долаючи життєві труднощі і негаразди.

Переглядів: 606 | Додав: Бус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: